8 steg till att bli en Konsekvent lönsam & Finansierad Trader

Henrik Siverhall

1. Börja med slutet

Det är svårt att veta hur man ska göra något om man inte vet vart man är på väg i första hand, eller hur? 

När du ger dig ut på en roadtrip är det första du vanligtvis gör att bestämma vart du ska... vart du vill hamna!  Därifrån kan du börja planera resan och vidta nödvändiga åtgärder för att oundvikligen hamna på din destination. 

Framgång som trader fungerar på samma sätt. Du måste veta vad du vill ha innan du kan få det. Den delen är enkel. 
- Välj ett mål och se dig själv där. Hur ser den verkligheten ut för dig? 
- Du har den här "trading kunskapen" i din hand...vad gör den för dig? 
- Hur ser ditt liv ut nu när du har det? 

Tillbringa lite tid här och få klart för dig vad just ditt "varför" är. Det kommer att vara bränslet som håller dig i rörelse på din väg mot framgång som trader. 

2. Korta av inlärningskurvan

Ordet genväg slängs runt mycket på nätet nu för tiden. Många hack och tips och tricks är bara tomt prat om du frågar oss. Den enda verkliga genvägen till framgång inom alla områden...inklusive trading, är att hitta någon som har varit där du är (i början) och som just nu är där du vill vara (slutdestinationen du angav i föregående punkt).

Att ta efter någon som redan har gjort jobbet och som gör det du skulle vilja göra kommer att spara tid och energi. Du slipper att göra otaliga misstag som du annars skulle ha behövt uppleva för att nå din destination. Mentorer och coacher är ditt "hack" för att nå framgång snabbare än den genomsnittliga tradern där ute som försöker klara sig på egen hand.

3. Ta tag i saker

Nästa steg är ganska okomplicerat. Skita ner dig! Gå ner i skyttegravarna och gör som din mentor/valda utbildning säger. Följ planen de har lagt upp för dig. Hos oss på SMC Trading jobbar vi efter en utstuderad plan och "roadmap" som bryter ner vår process i delar för att uppnå konsekvens + att bli finansierad trader hos en av många propfirmor i vårt nätverk inom en 12-månaders period.

Kom helt enkelt igång och börja ta dig igenom kursinnehållet och tillämpa begreppen när vi lär dig hur man gör! Denna fas är helt enkelt en fråga om att sätta sig ner och göra jobbet för att bygga upp den kompetens som krävs för att hantera tex. ett 100k-konto och för att kunna generera en ROI månad efter månad på ditt kapital. Bli en konsekvent och oberoende lönsam trader - över tid.

4. Skapa momentum

Som ett resultat av tidigare steg känner du nu till grunderna, har hållit dig ansvarig och har tillgång till bra stöd och mentoring. Det är dags att lämna boet och börja flyga någon gång. Börja tradea i små steg. Titta på trades med minsta möjliga risk och lär känna din komfortnivå med att faktiskt ta trades. Du kanske tjänar lite pengar, eller så kan du förlora lite. I båda fallen kommer det att ge dig användbar feedback för att fortsätta, och du måste lära dig att utöka din kunskapsbas innan du kontinuerligt kan utöka dina trading kunskaper. Egentligen handlar det här om upprepning.

Framgång i trading kräver daglig "träning" på ett liknande sätt som hur en professionell basketspelare utvecklas genom konsekvent bollskjutning. Delta, testa, öppna små live-konton, arbeta med gratis utmaningar hos prop firmor och försök att skaffa ett litet prop firm konto (Ex. FTMO, MFF mfl). Allt som ligger precis utanför din komfortzon - som driver dig till att växa vecka efter vecka.

5. Utvärdera och håll kursen

När du börjar handla, ta dig tid att pausa och se vad som går rätt och vad som går fel. Båda aspekterna är lika viktiga. Till exempel, om du gör något rätt, notera det så att du kan fortsätta att göra det. Fokusera på det som fungerar och behåll en uppåtgående bana. Fråga dig själv hur du kan fortsätta göra saker som går bra, men också effektivisera din process?

Att förfina din teknik hjälper dig att upprepa dina framgångar snabbare i framtiden. Å andra sidan, om du gör något fel, överväg det lika starkt. Hur skulle du kunna eliminera dina "felaktiga" beteenden framöver eller agera annorlunda i framtiden? Hur kan du eliminera dåliga vanor så att de inte håller dig tillbaka?

6. Utveckla goda vanor

Den översta 1% av handlare kommer i alla former och storlekar, men många av deras goda vanor förblir konstanta oavsett vem de är. Ta dig tid att förstärka dessa vanor. Du kanske börjar smått, genom att vakna lite tidigare varje dag. Men i slutändan vill du förfina alla dessa vinnande vanor inklusive känslomässig reglering, utveckla förmågan att självreflektera och omdefiniera din definition av misslyckande. Det är viktigt under din tillväxt som nybörjartrader att öva på goda vanor, som att minska förluster snabbt för att minimera risken för en potentiellt stor drawdown tex., även om små förluster är frustrerande att ta.

7. Gör dig av med dåliga vanor

På samma sätt som du vill upptäcka och efterlikna framgångsrika människors goda vanor, vill du göra dig av med de dåliga vanorna som kan hålla dig tillbaka. Kanske hålls du tillbaka av en rädsla för att misslyckas eller så är du inte tillräckligt hängiven att lära. Var ärlig mot dig själv om dina brister och sträva efter att förbättra dig själv dagligen. "Elefanten i rummet" här är att minska mängden socialt medieinnehåll du tar in ... speciellt med antalet tradingstrategier i åtanke.

Även om vi är överens om att det är viktigt att experimentera och hitta din "stil" i marknaden, så kommer för många strategier ofta skada dig eftersom du kommer att "blanda dem" och genom att göra det kommer resultaten att bli lidande. De flesta strategier fungerar, du behöver bara få dem att fungera. Så välj en som konsekvent producerar lönsamma resultat och som du trivs med - och håll fast vid den tills du har bemästrat den. Bygga egna strategier, blanda olika strategier och strategihoppning kommer bara att få dig att ifrågasätta om trading i allmänhet fungerar. De flesta tekniker där ute fungerar, det är bara det att de flesta oftast ger upp på dem långt innan resultaten börjar synas.

8. Förfina och utvecklas

Detta sista steg är det som tar dig fram till ditt mål. I de flesta fall är målet att bli konsekvent lönsam och för vissa att bli finansierad. Den här fasen handlar om att få ditt arbete, din process, ditt tillvägagångssätt granskat av någon som har mer erfarenhet än du och som kan hjälpa dig att polera din strategi, din "edge". Detta kan vara i form av 1-till-1-coaching, live-mentoringgrupp, diagramfeedback (oavsett om det är i form av förlust eller vinst trades. Eller till och med trades du tvekade att ta). Varje fråga som dyker upp för dig under hela din tradingresa, se till att få hjälp! Detta är något vi fokuserar hårt på här på SMC Trading. Det är svårt att veta vad du gör rätt och vad du gör fel, särskilt när du är ny inom trading. Det finns många saker man kan fastna i på vägen. Detta stoppar bara din utveckling.

Att ha ett nätverk av likasinnade runt dig både på samma nivå som du befinner dig på och de som är längre fram kommer att påskynda allt... främst genom att ge den klarhet du behöver för att fortsätta jobba med, göra justeringar och förbättringar av din tradingplan tills den är fulländat. Agera, bedöma, justera. Det är så man förbättrar sig. Öva + förbättra dag för dag. Görs detta tillräckligt länge och konsekvent - så kommer du att vara den konsekvent lönsamma, finansierade tradern du har drömt om att bli.
Empty space, drag to resize

Är du nyfiken på SMC Trading?

Klicka in till våran startsida och läs mer - SMC Trading

Som medlem får du exklusiv tillgång till vår trading community fylld med likasinnade traders, samt lär dig av vårt team av finansierade handlare med över 20+ år gemensam erfarenhet av trading, investeringar och teknisk analys.
Created with