Förlorade slaget men inte kriget – Tradingens mentala spelIDAG VAR EN NEGATIV TRADINGDAG. FÖRLUSTEN SLOG TILL, TROTS ATT ALLA FÖRBEREDELSER OCH ANALYSER PEKADE ÅT RÄTT HÅLL. MED FACIT I HAND SKULLE JAG HA KUNNAT FLYTTA STOP LOSS TILL BREAK EVEN TIDIGARE OCH UNDVIKIT FÖRLUSTEN, MEN JAG LÄT BLI.
Varför, undrar du kanske?
För att jag lärde mig för länge sedan att mentalt hålla fast vid min ursprungliga plan. Det är lätt att bli frestad att rätta till segel mitt i stormen när man ser vågorna komma.

Men den sanna konsten i trading ligger inte i att ständigt justera, utan att hålla fast vid din kurs, även om du får ta en smäll.

Jag valde att inte ändra min stop loss för tidigt, trots att priset inte riktigt tog fart. Jag ville inte ge efter för kortsiktiga frestelser på bekostnad av den långsiktiga strategin.

Dagens förlust är en påminnelse om att man måste kunna acceptera en förlust när den kommer. Att vara efterklok är inte samma sak som att vara klok. Ja, vi ska göra en efteranalys, men vi ska inte straffa oss själva för att ha följt vår plan.

Så, vad har jag lärt mig idag? Eller snarare blivit påmind om... Att jag måste lita på min strategi. Att jag inte ska låta en dålig dag rubba mitt självförtroende eller min tro på min process. Jag har sedan länge lärt mig att ibland betyder förlust bara att du håller fast vid din plan.

Vad tror du? Är det viktigare att hålla fast vid din plan, även om det innebär en förlust, än att kontinuerligt justera för att undvika förluster? Klicka in till någon av våra facebook grupper och diskutera detta vidare.

Jag ser fram emot att höra era tankar!
Empty space, drag to resize
Skapad med